Սոս գյուղի «Լուսավորչի Սար» ուխտատեղիի հնագիտական հետազոտությունների առաջին արդյունքները - Սաֆարյան, Վարդգես; Տիտանյան, Մանուշ
Հոդվածում ներկայացվում են ԱՀ Մարտունու շրջանի Սոս գյուղում 2019 թ. հուլիս-օգոստոս ամիսներին կատարած հնագիտական հետազոտությունների առաջին արդյունքները: Հետազոտությունների ընթացքում գտնվել են սյուն-կոթողի մասեր, ինչպես նաև բացվել են մատուռ– եկեղեցու պատերը: В статье представлены первые результаты археологических исследований христианского святилища в с. Сос, осуществленных в июле-августе 2019 г., в ходе которых были выявлены части раннехристианских стел, а также остатки стен христианской церкви. The article presents the first results of archaeological excavations of the Christian sanctuary in the village of Sos, carried out in July-August 2019, in which parts of the early Christian steles, as well as the remains of the walls of the Christian church were identified.
Keywords: Հնագիտություն