Արդյունաբերական քաղաքականության զարգացման հիմնուղիներն Արցախի Հանրապետությունում - Մինասյան, Մանուշ
Հոդվածում ներկայացվել է անկախության շրջանում արդյունաբերական քաղաքականության հիմնական միտումները, կատարվել կառուցվածքային վերլուծություն և հիմնավորվել դրա հետագա զարգացման որոշ առաջարկություններ: Դիտարկվել են նաև ԱՀ-ում առկա ներուժի բացահայտմանն միտված արդյունաբերական քաղաքականության արդյունավետության բարձրացման հիմնական ուղղությունները: В статье представленны основные тенденции промышленной политики в период независимости, сделан структуральный анализ и обоснованы некоторые предложения для дальнейшего развития. Рассматривались также основные направления выявления существующего потенциала Арцахской Республики в связи с повышением эффективности промышленной политики. The article deals with the main trends of industrial policy in the period of independence, conducts structural analysis and justifies some proposals for further development. The main directions of identifying the existing potential of Artsakh Republic in connection with increasing the efficiency of industrial policy were also considered.
Keywords: Տնտեսագիտություն