Իրացվելիության վերլուծությունը որպես կազմակերպության ֆինանսական կառավարման գործիք - Սարգսյան, Գոհար
Շուկայական տնտեսության պայմաններում առաջնային նշանակություն է ստանում կազմակերպությունների կողմից դրանց ֆինանսատնտեսական վիճակի օբյեկտիվ և ճշգրիտ գնահատումը, բոլոր տնտեսական և ֆինանսական գործընթացների կառավարումը, որտեղ առանձնահատուկ տեղ է հատկացվում իրացվելիության վերլուծությանը: Հոդվածում քննարկվում են "իրացվելիություն" հասկացության էության ընկալման տարբեր մոտեցումներ, ներկայացված են ակտիվների իրացվելիությունը բնութագրող հիմնական բացարձակ և հարաբերական ցուցանիշները: В условиях рыночной экономики первостепенное значение приобретает объективная и точная оценка финансово-экономического положения организации, управление всеми экономическими и финансовыми процессами, в которой немаловажную роль играет анализ ликвидности. В статье рассмотрены различные подходы к пониманию сущности понятия “ликвидность”, приведены основные абсолютные и относительные показатели, характеризующие ликвидность активов. An objective and accurate assessment of the financial and economic situation of the organization, the management of all economic and financial processes (where the analysis of liquidity plays a huge role) gets priority in a market economy. The article describes various approaches to understanding the essence of the concept of “liquidity”, the basic absolute and relative indicators characterizing the liquidity of assets.
Keywords: Տնտեսագիտություն