Հարկային վարչարարության արդյունավետության գնահատականը ԱՀ-ում և կատարելագործման ուղիները - Բեգլարյան, Լիլիկ
Հոդվածը նվիրված է Արցախի Հանրապետությունում հարկային քաղաքականության արդյունավետության բարձրացման և հարկային վարչարարության կատարելագործման հիմնախնդիրների ուսումնասիրությանը: Հոդվածում բացահայտվել են հանրապետությունում սոցիալ-տնտեսական զարգացումը խոչընդոտող գործոնները: Հիմնավորվել է Արցախի Հանրապետությունում գործարար միջավայրի վրա ազդող հարկային համակարգի դերը, առաջարկվել են ուղիներ հարկային համակարգի զարգացման համար, առաջադրվել են ներդրումների ներգրավման և Արցախի Հանրապետությունում տնտեսության ոլորտներում տնտեսական աճի ապահովման հարկային մեխանիզմներ: Статья посвящена изучению налоговых проблем Республики Арцаха с целью повышения эффективности налоговой политики и налогового администрирования. В статье выявлены факторы, которые препятствуют социально-экономическому развитию. В работе обосновалась роль налоговой системы, оказывающей влияние на бизнес-среду Республики Арцаха и предложились пути ее развития. При помощьи факторного анализа в отношении отдельных видов налогов, предложились механизмы, направленные на привлечение инвестиций и обеспечение экономического роста в областях экономики Республики Арцаха. The article is devoted to the study of the problems of the Republic of Artsakh to increase the efficiency of tax policy and tax administration. The article revealed the factors that hinder socio-economic development. The role of the tax system influencing on the Republic of Artsakh business environment has been fixed in the work and the ways have been proposed for the development of the tax system and the tax mechanisms have been proposed for attracting investments and for supporting the economical growth in the Republic of Artsakh economy.
Keywords: Տնտեսագիտություն