Անձի ինքնիրացումը և հոգեբանական կայունությունը սահմանամերձ գոտում - Ֆիրյան, Արայիկ
Հոդվածում առաջ է քաշվել վարկած այն մասին, որ սահմանամերձ գոտում բնակվելու փաստը կարող է որոշակի ազդեցություն ունենալ անձի ինքնիրացման արդյունավետության վրա: Հիմնարար ներկայացվել է այն դատողությունը, որ անձի ինքնիրացման արդյունավետությունը սահմանամերձ գոտում պայմանավորված է անձի հոգեբանական կայունությամբ, որը համեմատաբար թույլ է արտահայտված կյանքի համար վտանգ ներկայացնող պայմաններում: Исследования показывают, что самореализация - это комплексное психологическое образование, осуществляемое на протяжении всего жизненного пути. Успешность самореализации в приграничной зоне обусловлена психологической устойчивостью, которая имеет относительно слабое проявление в жизнеугрожающих условиях, поскольку адаптационные возможности личности также ограниченны. Studies allow us to come to the conclusion that a person's self-esteem is a psychological complex that is being implemented throughout life. Its effectiveness in the borderline is conditioned by a person's psychological stability, which is relatively weak in the conditions of life threatening․
Keywords: Զինվորական հոգեբանություն