Մասնագետների կարծիքները նախավարժանքի կարևորության մասին - Հայրապետյան, Սուսաննա; Հայրապետյան, Աշոտ
Նախավարժանքն ուսումնական դասընթացների և մրցումների հիմնական մասերից մեկն է, որից շատ առումներով կախված է հաջողությունը, ինչպես վերապատրաստման, այնպես էլ մրցակցության: Նախավարժանքին վերաբերող բազմաթիվ տեսակետներ կան: Խնդրին լրացուցիչ ճշգրտումներ կատարելու համար մենք անցկացրենք ուսումնառության և մրցակցային պայքարում զինված ուժերի նախավարժանքի մեթոդաբանության, ժամանակի և միջոցների ուսումնասիրություն: Արդյունքները համառոտ ձևով ներկայացվում են հոդվածում: Разминка является одним из основных частей учебно – тренировочного урока и соревнований, от чего, во многом, зависит успех как на тренировке, так и на соревновании. Существует много точек зрений относительно разминки. Для внесения дополнительного корректива в проблему нами проведено исследование методики, сроков и средств разминки борцов на учебно-тренировочных и соревновательных схватках. Результаты в сокращенном виде приводятся в статье. Warm-up is one of the main parts of the training lessons competitions, from which depends largely on the success of the training and in competition. There are many points of regarding workouts. To make an additional adjustment to problem we have carried out a study on the method, timing means of warming up to the fighters of training and compet bouts. The results are given in abbreviated form in the article․
Keywords: Ֆիզիկական կուլտուրայի դասավանդման մեթոդիկա