Punctuation In The English And Armenian Languages - Gabrielyan, Varduhi
Language is dynamic, so conventional rules about grammar and punctuation change all the time. Effective academic writing requires good grammar, spelling and punctuation.The aim of this paper is to reveal the importance of puncuation which allows us to avoid misunderstanding.Neglecting punctuation marks, such as hyphen, quotation marks, commas, semicolon,etc will create a serious problem in understanding not the essence, but the deep sense of information given. In the paper is tried to discuss the use of punctuation marks in English and Armenian. Լեզուն դինամիկ համակարգ է, ուստի քերականական և կետադրական կանոնները պայմանական են և անընդմեջ փոխվում են: Գիտական ոլորտում արդյունավետ գրավոր շարադրանքը պահանջում է քերականական, ուղղագրական և կետադրական հմտություններ: Սույն հոդվածի նպատակն է ցույց տալ կետադրության կարևորությունը , որը թույլ կտա մեզ խուսափել թյուրըմբռնումից: Կետադրական նշանների ( միության գծիկ, չակերտներ, միջակետ և այլն) անտեսումը կարող է լուրջ խնդիր ստեղծել ոչ միայն բովանդակության, այլև ներկայացվող նյութի՝ անհրաժեշտ խորությամբ ընկալման համար։ Հոդվածում քննվում է կետադրական նշանների կիրառությունը անգլերենում և հայերենում: Язык - динамичная структура, поэтому общепринятые грамматические и пунктуационные правила все время меняются. Академичская письменная речь требует хорошей грамматики, орфографии и пунктуации. Цель данной статьи раскрыть важность пунктуации, позволяющей избегать неправильное понимание. Игнорирование пунктуационных знаков, таких как, тире, кавычки, запятая, точка с запятой и т. д. могут создать серьезную проблему не только в понимании сути, но и более глубоком осмыслении информации. Статья делает попытку рассмотреть сходство и различие использования пунктуационных знаков в английском и армянском языках․
Keywords: English Grammar