Improving Economic and Technical Competitiveness of Software Products by a Plugin Generating Unit and Integration Tests - Gishyan, Vahagn; Naltakyan, Narek; Seyranyan, Aghasi; Mirzoyan, Martin (Լիմուշ հրատ.)
There is a definite economic impact of software testing, especially considerable is the cost of defects. This is a very real and very tangible cost. Testing is an essential part of software development, especially for quality assurance. Unit and integration tests play a crucial role in testing generally, and on a software product particularly. It's contributes to competitiveness in the free market by ensuring quality, reducing costs, accelerating time-to-market, improving reputation, and increasing customer satisfaction, all of which are essential for maintaining a competitive edge. However, the process of writing and running these tests can be timeconsuming and expensive, which can impact the competitiveness of the software product. Most small and medium-sized companies do not pay attention to testing, although it is a vital part of creating a quality system. The presence of tests is just as important as the way how they are created. Manual testing is generally used, although this is not the best approach. Automation of the testing process is the best way to optimize the process from the technical point of view. In the modern engineering world, it is not arguable, even mandatory, to write unit and integration tests for a software code, but from time to time writing tests is pushed to the background because of the need to speed up the implementation of a business idea or simply save time. To solve this problem, this article offers an idea which can be used as an automated test generation system based on the plugin of a build tool improving the economic and technical competitiveness of software products. We describe the design and algorithm of the plugin and its effectiveness in improving software quality, reducing development time, and lowering costs. Существует определенный экономический эффект от тестирования программного обеспечения, особенно значительна стоимость дефектов. Это вполне реальная и очень ощутимая стоимость. Тестирование является неотъемлемой частью разработки п рограммного обеспечения, особенно для обеспечения качества. Модульные и интеграционные тесты играют решающую роль в тестировании вообще и программного продукта в частности. Это способствует конкурентоспособности на свободном рынке, обеспечивая качество, снижая затраты, ускоряя время выхода на рынок, улучшая репутацию и повышая удовлетворенность клиентов — все это имеет важное значение для поддержания конкурентного преимущества. Однако процесс написания и запуска этих тестов может занять много времени и средств, что может повлиять на конкурентоспособность программного продукта. Большинство малых и средних компаний не уделяют внимания тестированию, хотя оно является важной частью создания системы качества. Наличие тестов так же важно, как и способ их создания. Обычно используется ручное тестирование, хотя это не лучший подход. Автоматизация процесса тестирования — лучший способ оптимизировать процесс с технической точки зрения. В современном инженерном мире бесспорно, даже обязательно писать модульные и интеграционные тесты для программного кода, но время от времени написание тестов отодвигается на второй план из-за необходимости ускорить реализацию бизнес-идеи. или просто сэкономить время. Для решения этой проблемы в данной статье предлагается идея, которую можно использовать в качестве автоматизированной системы генерации тестов на основе плагина инструмента сборки, повышающего экономическую и техническую конкурентоспособность программных продуктов. Мы описываем дизайн и алгоритм плагина и его эффективность в улучшении качества программного обеспечения, сокращении времени разработки и снижении затрат. Ծրագրային ապահովման թեստավորումն ունի որոշակի տնտեսական ազդեցություն, և հատկապես զգալի է թերությունների արժեքը: Դա շատ իրական և շատ շոշափելի արժեք է: Թեստավորումը ծրագրային ապահովման մշակման էական մասն է, հատկապես՝ որակի ապահովման համար: Միավոր և ինտեգրացիոն թեստերը վճռորոշ դեր են խաղում ընդհանուր առմամբ թեստավորման և ծրագրային արտադրանքի վրա: Այն նպաստում է մրցունակությանը ազատ շուկայում՝ ապահովելով որակը, նվազեցնելով ծախսերը, արագացնելով շուկա դուրս գալու ժամանակը, բարելավելով հեղինակությունը և բարձրացնելով հաճախորդների գոհունակությունը, որոնք բոլորն էլ կարևոր են մրցակցային առավելությունը պահպանելու համար: Այնուամենայնիվ, այս թեստերը գրելու և գործարկելու գործընթացը կարող է ժամանակատար և թանկ լինել, ինչը կարող է ազդել ծրագրային արտադրանքի մրցունակության վրա: Փոքր և միջին ընկերությունների մեծ մասն, ընդհանրապես, ուշադրություն չեն դարձնում թեստավորմանը, թեև դա որակի համակարգի ստեղծման կենսական մասն է: Թեստերի առկայությունը նույնքան կարևոր է, որքան դրանց ստեղծման ձևը: Ձեռքով փորձարկումը սովորաբար օգտագործվում է, թեև սա լավագույն մոտեցումը չէ: Փորձարկման գործընթացի ավտոմատացումը տեխնիկական տեսանկյունից գործընթացն օպտիմալացնելու լավագույն միջոցն է: Ժամանակակից ինժեներական աշխարհում վիճարկելի չէ, նույնիսկ պարտադիր է ծրագրային կոդի համար միավոր և ինտեգրացիոն թեստեր գրելը, սակայն ժամանակ առ ժամանակ թեստեր գրելը հետին պլան է մղվում՝ բիզնես գաղափարի իրագործումն արագացնելու անհրաժեշտության պատճառով կամ պարզապես ժամանակ խնայելու նպատակով։ Այս խնդիրը լուծելու համար այս հոդվածն առաջարկում է գաղափար, որը կարող է օգտագործվել որպես ավտոմատացված թեստային գեներացման համակարգ, որը հիմնված է ծրագրային արտադրանքի տնտեսական և տեխնիկական մրցունակության բարելավման, կառուցման ավտոմատացման գործիքի հավելման վրա: Մենք նկարագրում ենք հավելվածի նախագիծը և ալգորիթմը և դրա արդյունավետությունը ծրագրային ապահովման որակի բարելավման, մշակման, ժամանակի կրճատման և ծախսերի նվազեցման գործում:
Keywords: Economics