О влиянии русской культуры на творчество Вирджинии Вульф И Кэтрин Мэнсфилд - Авакян, Нунэ
В нашей статье предпринята попытка проанализировать влияние русской культуры и литературы в начале XX века на британцев, в частности на писателей клуба Блумсбери, публиковавших свои произведения в издательском доме Hogarth Press, основанном Леонардом и Вирджинией Вулф в 1917 году. О выдающейся роли знаменитой британский писательницы Вирджинии Вулф, ставшей посредником знакомства английских читателей с русской литературой и общественной жизнью. В статье также говорится о влиянии мастера короткого рассказа Чехова на творчество культовой фигуры в английской литературе XX века - Кэтрин Мэнсфилд. Հոդվածում փորձ է արվում վերլուծելու 20-րդ դարի սկզբին ռուսական մշակույթի և գրականության ազդեցությունը բրիտանացիների վրա, մասնավորապես Բլումսբերի ակումբի գրողների վրա, որոնք հրատարակվում էին 1968 թ.-ին Լեոնարդ և Վիրջինիա Վոլֆերի կողմից հիմնադրված «Հոգարտ մամուլ» հրատարակչությունում: Հայտնի բրիտանացի գրող Վիրջինիա Վուլֆի դերը աննախադեպ էր անգլիացի ընթերցողներին ռուսական գրականությանը և հասարակական կյանքին ծանոթացնելու գործում: Հոդվածում խոսվում է նաև 20-րդ դարի անգլիական գրականության մեջ պաշտամունքային կերպար Քեթրին Մանսֆիլդի ստեղծագործության վրա կարճ պատմվածքի վարպետ՝ Չեխովի ազդեցության մասին: The article is devoted to the influence of Russian culture and literature at the beginning of the 20th century on the British, in particular on the Bloomsbury club writers. The outstanding role of the famous British writer Virginia Woolf, who became an intermediary in meeting English readers with Russian literature and public life is noted. The article talks about the influence of the master of story Chekhov on the works of a cult figure in 20th-century English literature - Catherine Mansfield.
Keywords: Литературоведение