Գուրգեն Գաբրիելյանը և Արցախյան շարժումը - Լալայան, Գայանե
Հոդվածում ներկայացված է տաղանդավոր գրող Գ. Գաբրիելյանի հայրեներգութունը: Իրեն վիճակված բարդ ու հակասական կեղծիքի ժամանակաշրջանում նա պահպանեց իր ազգային նկարագիրն ու ճիշտ կողմնորոշվելու հմտությունը: Գրողն ասես նույնանում էր հայրենիքին և իր ցավը գիտակցում Հայրենիքի գաղափարով: Վառ արտահայտված անհատականություն էր ոչ միայն գրական ասպարեզում, այլև մարդկային դրսևորումներով. միշտ խմորվող կրքերի կենտրոնում`զորավիգ ժողովրդի թիկունքին: Սակայն պատմության մեջ մնաց ոչ թե կոչերով, այլ մնայուն գեղարվեստական արժեքներով, քանզի նրա ստեղծագործություններում ժամանակի կենսագրությունն է ամփոփված: В статье анализируется патриотизм талантливого поета Гургена Габриеляна. Его поэзия отличающяеся художевенным своеобразием, выразительностью и эмоциальным воздействием восхищают не толко детей, но и взрослых. Его произведения характеризуются стилистическим разнообразием и отточенной системой образов. Воспитание патриотизма-вот основное направление художественного мира, которым поэт руководствовался в течении всей своей творческой жизни. В статье анализируется патриотизм талантливого поета Гургена Габриеляна. Его поэзия отличающяеся художевенным своеобразием, выразительностью и эмоциальным воздействием восхищают не толко детей, но и взрослых. Его произведения характеризуются стилистическим разнообразием и отточенной системой образов. Воспитание патриотизма-вот основное направление художественного мира, которым поэт руководствовался в течении всей своей творческой жизни.
Keywords: Գրականագիտություն