Involvement of Foreign Mercenaries and International Terrorists during the Azerbaijani Aggression against the Republic of Artsakh - Harutyunyan, Mher; Avanesov, Hovik (Լիմուշ հրատ.)
This study aims to present the involvement of foreign mercenaries and international terrorists during the Azerbaijani aggression against the Republic of Artsakh on the basis of relevant international conventions and regulatory legal acts․ It is clearly emphasized that impunity prepares fertile ground for new terrorist acts, genocides and war crimes․ To achieve the above goal , the research is based on the following tasks:  to present facts related to the involvement of foreign mercenaries and international terrorists during the Azerbaijani aggression against the Republic of Artsakh;  Activities of radical Islamic organizations operating in Azerbaijan;  Legal aspects of the involvement of foreign mercenaries and international terrorist organizations in military-political conflicts․ Relevance of the topic this is due to the fact that in 1918 the artificial state of Azerbaijan appeared on the world map as a result of Turkey's military intervention. Since its creation, it has been pursuing a policy of occupation, which continues to this day, expanding its geography. A key part of this policy is the aggression carried out by the Turkish-Azerbaijani tandem against the Armenian statehood with the involvement of foreign mercenaries. The study is presented in a comprehensive study of the available facts using the method of analysis of documentary materials․ The article substantiates the fact that Azerbaijan's aggression is carried out at the state level and is a component of Azerbaijan's fascist policy, which clearly shows that Azerbaijan does not have a peaceful agenda․ As a result of the study, we came to the conclusion that Azerbaijan continues its terrorist and aggressive policy in the region․ Սույն հետազոտությունը նպատակ է հետապնդում ներկայացնելու օտարերկրյա վարձկանների և միջազգային ահաբեկիչների ներգրավումը Արցախի Հանրապետության դեմ ադրբեջանական ագրեսիայի ժամանակ՝ հիմք ընդունելով միջազգային համապատասխան կոնվենցիաները և նորմատիվ իրավական ակտերը: Հստակորեն ընդգծվում է, որ անպատժելիությունը պարարտ հող է նախապատրաստում նոր ահաբեկչական գործողությունների, ցեղասպանությունների և պատերազմական հանցագործությունների իրականացման համար: Վերոնշյալ նպատակի իրականացման համար ուսումնասիրության առանցքում դրված են հետեւյալ խնդիրները.  ներկայացնել Արցախի Հանրապետության դեմ ադրբեջանական ագրեսիայի ժամանակ օտարերկրյա վարձկանների և միջազգային ահաբեկիչների ներգրավմանն առնչվող փաստերը,  Ադրբեջանում գործող իսլամական ծայրահեղ արմատական կազմակերպությունների գործունեությունը,  ռազմաքաղաքական հակամարտություններում օտարերկրյա վարձկանների և միջազգային ահաբեկչական կազմակերպությունների ներգրավման իրավական ասպեկտները։ Թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ 1918 թ․, Թուրքիայի ռազմական ինտերվենցիայի արդյունքում, աշխարհի քարտեզի վրա հայտնվեց արհեստածին Ադրբեջան պետությունը։ Այն, ստեղծման պահից ի վեր, իրականացնում է զավթողական քաղաքականություն, որը շարունակվում է մինչ օրս՝ ընդարձակելով իր աշխարհագրությունը։ Այս քաղաքականության առանցքային մաս է կազմում թուրք-ադրբեջանական տանդեմի կողմից իրականացվող ագրեսիան Հայկական պետականության դեմ՝ ներգրավելով օտարերկրյա վարձկանների։ Ուսումնասիրությունը շարադրված է առկա փաստերի համալիր քննությամբ՝ փաստագրական նյութերի վերլուծության մեթոդի կիրառմամբ: Հոդվածում հիմնավորված է այն իրողությունը, որ Ադրբեջանի կողմից իրականացվող ագրեսիան կատարվում է պետական մակարդակով և հանդիսանում է Ադրբեջանի ֆաշիստական քաղաքականության բաղադրիչ, որն ակնահայտորեն ցույց է տալիս, որ Ադրբեջանը խաղաղության օրակարգ չունի: Հետազոտության արդյունքում եկել ենք այն եզրահանգման, որ Ադրբեջանը տարածաշրջանում շարունակում է իր ահաբեկչական ու նվաճողական քաղաքականությունը: Данное исследование преследует цель представить привлечение иностранных наемников и международных террористов во время азербайджанской агрессии против Республики Арцах на основе соответствующих международных конвенций и нормативных правовых актов․ Четко подчеркивается, что безнаказанность готовит благодатную почву для новых террористических актов, геноцидов и военных преступлений․ Исследование фокусируется на следующих задачах для достижения вышеуказанной цели:  представить факты, связанные с привлечением иностранных наемников и международных террористов во время азербайджанской агрессии против Республики Арцах;  Деятельность радикальных исламских организаций, действующих в Азербайджане;  Правовые аспекты вовлечения иностранных наемников и международных террористических организаций в военно-политические конфликты․ Актуальность темы обусловлена тем, что искусственное государство Азербайджан, оказавшееся на карте мира в 1918 году в результате военной интервенции Турции. С момента своего создания он проводит политику оккупации, которая продолжается и по сей день, расширяя свою географию. Ключевой частью этой политики является осуществляемая турецко-азербайджанским тандемом агрессия против армянской государственности с привлечением иностранных наемников. Исследование представлено комплексным изучением имеющихся фактов с использованием метода анализа документальных материалов. В статье обосновано то обстоятельство, что агрессия Азербайджана осуществляется на государственном уровне и является компонентом фашистской политики Азербайджана, что наглядно показывает, что у Азербайджана нет мирной повестки․ В результате исследования мы пришли к выводу, что Азербайджан продолжает свою террористическую и завоевательную политику в регионе․ Ключевые слова: Республика Арцах, террористические организации, информационный терроризм, турецко-азербайджано-террористический тандем, политика оккупации, военные преступления, международный терроризм, Аль-Каида, нормативные правовые акты.
Keywords: History