Հերմինե Ավագյանի «Ճռռացող լռություն» շարքը - Սիմոնյան, Նանար (Լիմուշ հրատ.)
Սույն հոդվածում վերլուծված են Հերմինե Ավագյանի «Վազում եմ, սպասի՜ր» պատմվածքների ժողովածուի «Ճռռացող լռություն» շարքը։ Հերմինե Ավագյանի պատմվածքների լեյտմոտիվը կարոտն է։ Մարդկային ապրումների խտացումն է ժողովածուն, որի մեջ մեզանից յուրաքանչյուրը կարող է գտնել իրեն ու իր շուրջն ապրող մարդկանց։ Հերմինե Ավագյանը հոգեբանին բնորոշ նուրբ դիտողականությամբ է բացում իր հերոսների ներաշխարհը, հաճախ մի քանի բառով, նախադասությամբ գծագրում տառապանքի այն ուղին, որի միջով նրանք անցնում են կյանքի ընթացքում։ В статье мы проанализировали авторский цикл «Мелькающая тишина» в сборнике рассказов Эрмине Авагян «Бегу, постой»! Лейтмотив рассказов Эрмине Авагян – тоска. Сборник является совакупностью человеческих страданий, в которой каждый из нас может найти себя и окружающих людей. Эрмине Авагян раскрывает внутренний мир своих героев со свойственной психологу тонкой наблюдательностью, часто в нескольких словах и предложениях раскрывает путь страданий, через который они проходят в течении своей жизни. In the article, we have analyzed the author's series "Flickering Silence" in Hermine Avagyan's collection of short stories "I run, wait". The leitmotif of Hermine Avagyan's stories is longing. The collection of human feelings is the collection in which each of us can find himself and the people around him. Hermine Avagyan opens the inner world of her heroes with the subtle observation typical of a psychologist, often in a few words, in a sentence, draws the path of suffering through which they pass during life.
Keywords: Գրականություն