Benchmarking of educational process in HEI: methodology and toolset - Nersesyan, Alvina (Լիմուշ հրատ.)
The culture of quality assurance in Artsakhi higher education institutions has been drawing the attention of all the interested parties in this particular sector during the last decade. Since quality improvement has been one of the most important features of higher education institutions, it is of equal importance to understand the role of benchmarking as a means to continually improving and staying competitive. Universities around the world embrace the concept of benchmarking and develop transformational methods and practices to improve their organizations. Thus the positive experience of the latter can be used for further development and improvement of the quality assurance policy in the HEI of Artsakh. Արցախի բարձրագույն ուսումնական հաստատություններում որակի ապահովման մշակույթը վերջին տասնամյակի ընթացքում գրավում է տվյալ ոլորտի բոլոր շահագրգիռ կողմերի ուշադրությունը: Հաշվի առնելով այն փաստը, որ որակի բարձրացումը բարձրագույն ուսումնական հաստատությունների կարեւորագույն առանձնահատկություններից մեկն է, պակաս կարեւոր չէ հասկանալ բենչմարկինգի դերը որպես շարունակական բարելավման եւ մրցունակության պահպանման միջոց: Համալսարանները ամբողջ աշխարհում ընդունում են Համեմատական հայեցակարգը եւ զարգացնում են փոխակերպման մեթոդներ եւ պրակտիկա՝ իրենց կազմակերպությունների բարելավման համար: Այսպիսով, վերջինիս դրական փորձը կարող է օգտագործվել Արցախի բուհում որակի ապահովման քաղաքականության հետագա զարգացման եւ կատարելագործման համար: Культура обеспечения качества в высших учебных заведениях Арцаха привлекает внимание всех заинтересованных сторон в этом конкретном секторе в течение последнего десятилетия. Поскольку повышение качества было одной из наиболее важных особенностей высших учебных заведений, не менее важно понимать роль бенчмаркинга как средства постоянного совершенствования и поддержания конкурентоспособности. Университеты по всему миру принимают концепцию бенчмаркинга и разрабатывают трансформационные методы и практики для улучшения своих организаций. Таким образом, положительный опыт последнего может быть использован для дальнейшего развития и совершенствования политики обеспечения качества в вузе Арцаха.
Keywords: Տնտեսագիտություն