Սեփականության իրավունքի ձեռքբերման հիմքերը և եղանակները - Գրիգորյան, Ալիսա (Լիմուշ հրատ.)
Աշխատանքի նպատակն է ձեւավորել պատկերացումներ սեփականության իրավունքի ձեռքբերման հիմքերի, եղանակների, դրանց դասակարգման, սեփականության իրավունքի ձեռքբերման եղանակների գիտական իմացության խորացմանը, թեմայի հետ առնչվող մի շարք հարցերի լուսաբանմանը։ Նշված խնդիրներին հասնելու համար անհրաժեշտ է լուծել հետեւյալ խնդիրները՝ բացահայտել սեփականության իրավունքի բովանդակությունը, վերլուծել սեփականության իրավունքի ձեռքբերման հասկացությունը, հիմքերը, ձեւավորման եղանակները, թեմային վերաբերող գրականության մեջ գոյություն ունեցող հիմնական տեսակետների սպեկտրի շարադրումը, սեփական տեսակետի ձեւավորումը եւ հիմնավորումը: Նյութեր եւ մեթոդներ։ Հոդվածում արծարծվող հիմնախնդրի քննարկման համար հիմնականում հիմք է հանդիսացել ռուսալեզու գրականությունը, իսկ հետազոտման ընթացքում օգտագործել ենք իրավահամեմատական, համակարգային-վերլուծության, իրավունքի նորմի մեկնաբանման մեթոդները: Целью работы является формирование представления об основах и способах приобре- тения прва собственности, их классификации, углубление научных знаний, касающихся спо- собов приобретения права собственности, освещение широкого спектра вопросов, имеющих отношение к данной теме. Для достижения данной цели необходимо решить следующие задачи: раскрыть содер- жание права собственности, проанализировать понятие приобретения права собственности, основы, способы формирования, осветить круг основных вопросов, сушествующих в литературе, формулировка и обоснование собственной точки зрения. В ходе исследования были использованы методы сравнительно-правового, системного анализа, метод толкования норм права. The aim of the work is to form an idea of the basics and methods of acquiring property rights, their classification, to deepen scientific knowledge concerning the methods of acquiring property rights, to highlight a wide range of issues related to this topic. To achieve this goal, it is necessary to solve the following tasks: to reveal the content of property rights, to analyze the concept of acquiring property rights, the basics, methods of formation, to highlight the range of main issues existing in the literature, the formulation and justification of one's own point of view. In the course of the study, the methods of comparative legal, system analysis, and the method of interpreting the norms of law were used.
Keywords: Իրավագիտություն