Destruction of the Armenian cultural heritage In the occupied settlements of Artsakh In 1920-2022 as a war crime - Avanesov, Hovik; Davtyan, Yana; Gevorgyan, Artur (Լիմուշ հրատ.)
This study aims to present in 1920-2022 In Azerbaijan implemented a policy of destroying the Armenian cultural heritage in the occupied settlements of Artsakh, taking as a basis the relevant international conventions. It is emphasized that impunity prepares fertile ground for the implementation of new cultural genocides. The research focuses on the following tasks in order to achieve the above goal:  to represent the destruction of the Armenian cultural heritage in the occupied settlements of Artsakh in 1920-2022;  the fate of the monuments of the Great Patriotic War in Artsakh;  destruction of historical and cultural heritage as war crimes. The relevance of the topic is due to the fact that war crimes, cultural genocides and state terrorist policy carried out by the Turkish-Azerbaijani terrorist tandem continue to this day. Սույն հետազոտությունը նպատակ է հետապնդում ներկայացնելու 1920-2022 թթ.- ին Ադրբեջանի կողմից Արցախի բռնազավթված բնակավայրերում իրականացվող հայկական մշակութային ժառանգության ոչնչացման քաղաքականությունը՝ հիմք ընդունելով միջազգային համապատասխան կոնվենցիաները: Հստակորեն ընդգծվում է, որ անպատժելիությունը պարարտ հող է նախապատրաստում նոր մշակութային ցեղասպանությունների իրականացման համար: Վերոնշյալ նպատակի իրականացման համար ուսումնասիրության առանցքում դրված են հետեւյալ խնդիրները.  ներկայացնել հայկական մշակութային ժառանգության ոչնչացումը Արցախի բռնազավթված բնակավայրերում 1920-2022 թվականներին,  հայրենական մեծ պատերազմի հուշարձանների ճակատագիրը Արցախում, պատմական եւ մշակութային ժառանգության ոչնչացումը որպես ռազմական հանցագործություններ: Թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է նրանով, որ թուրք-ադրբեջանաահաբեկչական տանդեմի կողմից իրականացվող ռազմական հանցագործություն- ները, մշակութային ցեղասպանությունները եւ պետական ահաբեկչական քաղաքակա- նությունը շարունակվում են մինչեւ օրս: Цель данного исследования - представить, как в 1920-2022 годах в Азербайджане осуществлялась политика уничтожения армянского культурного наследия в оккупированных населенных пунктах Арцаха, взяв за основу соответствующие международные конвенции. Подчеркивается, что безнаказанность готовит благодатную почву для осуществления новых культурных геноцидов. Исследование фокусируется на следующих задачах для достижения вышеуказанной цели:  представлять уничтожение армянского культурного наследия в оккупированных территориях Арцаха в 1920-2022 годах;  судьба памятников Великой Отечественной войны в Арцахе;  уничтожение исторического и культурного наследия как военные преступления. Актуальность темы обусловлена тем, что военные преступления, культурные геноциды и государственная террористическая политика, проводимая турецко-азербайджанским террорис- тическим тандемом, продолжаются и по сей день.
Keywords: Jurisprudence