Պատմականությունը Գյուստավ Ֆլոբերի «Սալամբո» վեպում - Մանուկյան, Արմեն (Արմավ հրատ.)
«Սալամբո» վեպում պատմականությունն ստեղծվում է նաև ամենակամ կուտակումով ստեղծված նկարագրությունների միջոցով: Վեպի բոլոր գլուխներում ուղղակի սփռված են բազում մանրուքներ ու մանրամասներ, որոնք վերաբերում են մարդկային կյանքի ու կենցաղի բոլոր ոլորտներին, և դրանց միջոցով Ֆլոբերն ստեղծել է պատմական ժամանակաշրջանի կյանքի ու իրադարձությունների մոզաիկ ու ռելիեֆային, ժամանակակից արտահայտությամբ՝ եռաչափ պատկերներ: «Սալամբո»-նանկրկնելի ոճով գրված ստեղծագործություն է ևիր գեղարվեստական արժանիքների շնորհիվ դեռ երկար ու երկար կհուզի մարդկային սրտերն ու կստիպի մտածել աշխարհի, մարդու, սիրո և մահվան մասին: Historicism in the novel “Salambo” is also created by descriptions created by mentioning or accumulating many details taken from a variety of sources. In all the chapters of the novel, a lot of little things and details relating to all spheres of human life and everyday life are simply scattered, and with their help Flaubert created mosaic and relief, in modern terms, three-dimensional images of life and events of the historical period. “Salammbo” is a work written in a unique style and, thanks to its artistic merits, will excite human hearts for a long time and make people think about the world, man, love and death. Историзм в романе» Саламбо « также создается описаниями, созданными путем упоминания или накопления множества деталей, взятых из самых разных источников. Во всех главах романа просто разбросано множество мелочей и деталей, относящихся ко всем сферам человеческой жизни и быта, и с их помощью Флобер создал мозаичные и рельефные, в современном выражении трехмерные изображения жизни и событий исторического периода. «Саламбо» - произведение, написанное в неповторимом стиле и благодаря своим художественным достоинствам оно еще долго и долго будет волновать человеческие сердца и заставлять думать о мире, человеке, любви и смерти.
Keywords: Պատմություն; Համաշխարհային գրականություն