Գնումների ընթացակարգի պրակտիկ կիրառությունը պատվիրատուի տեսանկյունից. պրակտիկայում հանդիպող բացթողումների եւ դրականկողմերի վերլուծություն - Ներսիսյան, Արշակ (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է պետական գնումների պրակտիկ կիրառությունը՝ պատվիրատուի տեսանկյունից։ Քայլ առ քայլ նկարագրվում եւ վերլուծվում են գնումներ իրականացնելու ճանապարհին պատվիրատուի կողմից իրականացվող գործողությունները՝ սկսած գնումների պլանավորումից մինչեւ գնման առարկայի հանձնում-ընդունում։ Ներկայացվում են պետական գնումների պրակտիկ կիրառության եւ՛դրական, եւ՛ բացասական կողմերը։ Պատվիրատուի կողմից գնումների իրականացման պրակտիկ դիտակետն ուսումնասիրելն օգտակար կլինի ոչ միայն պատվիրատուների համար, ովքեր գնումներ են իրականացնում, այլ նաեւ՝ գնման ընթացակարգի մասնակիցների համար, ովքեր մասնակցում են գնման ընթացակարգերին եւ այս ճանապարհին հաճախ են խոչընդոտների հանդիպում։ The article presents the practical use of public procurement from the point of view of the customer. Step-by-step descriptions and analyzes of the customer's actions on the way to making purchases, from procurement planning to delivery and acceptance of the subject of procurement. There are presented the positive and negative aspects of the practical application of public procurement. Studying procurement from the practical point of view of the customer will be useful not only to customers who make purchases, but also to procurement participants involved in procurement procedures, which often face obstacles. В статье представлено практическое применение государственных закупок с точки зрения заказчика. Пошаговые описания и анализы действий заказчика на пути к совершению закупок, от планирования закупок до сдачи-приемки предмета закупки. Представлены положительные и отрицательные стороны практического применения государственных закупок. Изучение закупок с практической точки зрения заказчика будет полезно не только заказчикам, осуществляющим закупки, но и участникам закупок, участвующим в закупочных процедурах, которые часто сталкиваются с препятствиями. Хотя разные заказчики совершают закупки для своих нужд с небольшими отличиями, тем не менее законодательство о закупках в Республике Армения одинаково, поэтому проведенное в статье исследование касается всех типов заказчиков.
Keywords: Տնտեսագիտություն