War Crimes Of Turkey And Azerbaijan 2020-2022 - Avanesov, Hovik; Davtyan, Yana (Լիմուշ հրատ.)
This article aims to represent the military crimes committed by Turkey and Azerbaijan on 2020-2022, based on the relevant international conventions. It is clearly emphasized that impunity is preparing fertile ground for new crimes. The following issues are on the heart of the study to implement the above-mentioned purpose:  Legal definition of the term "military crime";  Responsibility for war crimes;  Turkish and Azerbaijan's military crimes committed by 2020-2022. The relevance of the topic is due to the fact that the Turkish-Azerbaijani-terrorist tandem Military crimes and state terrorist policy continue to this day. The study is set by a complex investigation of existing facts using the method of documentary analysis. The article is based on the fact that the military crimes committed by Turkey and Azerbaijan are being held at the state level and are the component of the anti-Armenian policy of these states, which shows that neither Turkey nor Azerbaijan has a peace agenda. As a result of the study, we came to the conclusion that Turkey and Azerbaijan continue their genocidal and conquest policy in the region. Սույն հոդվածը նպատակ է հետապնդում ներկայացնելու 2020-2022 թթ.-ին Թուրքիայի եւ Ադրբեջանի կողմից իրականացված ռազմական հանցագործությունները՝ հիմք ընդունելով միջազգային համապատասխան կոնվենցիաները: Հստակորեն ընդգծվում է, որ անպատժելիությունը պարարտ հող է նախապատրաստում նոր հանցագործությունների իրականացման համար: Վերոնշյալ նպատակի իրականացման համար հետազոտության առանցքում դրված են հետեւյալ խնդիրները.  «ռազմական հանցագործություն» եզրույթի իրավական սահմանումը,  պատերազմական հանցագործությունների համար նախատեսված պատասխանատվություն,  Թուրքիայի եւ Ադրբեջանի կողմից 2020-2022 թվականների ընթացքում կատարված ռազմական հանցագործությունները: Թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է նրանով, որ թուրք-ադրբեջանաահաբեկչական տանդեմի կողմից իրականացվող ռազմական հանցագործությունները եւ պետական ահաբեկչական քաղաքականությունը շարունակվում են մինչեւ օրս: Ուսումնասիրությունը շարադրված է առկա փաստերի համալիր քննությամբ՝ փաստագրական նյութերի վերլուծության մեթոդի կիրառմամբ: Հոդվածում հիմնավորված է այն իրողությունը, որ Թուրքիայի եւ Ադրբեջանի կողմից իրականացվող ռազմական հանցագործությունները կատարվում են պետական մակարդակով եւ հանդիսանում են նշված պետությունների հայատյաց քաղաքականության բաղադրիչ, որն ակնահայտորեն ցույց է տալիս, որ ո ́չ Թուրքիան, ո ́չ էլ Ադրբեջանը խաղաղության օրակարգ չունեն: Հետազոտության արդյունքում եկել ենք այն եզրահանգման, որ Թուրքիան եւ Ադրբեջանը տարածաշրջանում շարունակում են իրենց ցեղասպան ու նվաճողական քաղաքականությունը: Целью данной статьи является анализ военных преступлений, совершенных Турцией и Азербайджаном в 2020-2022 годах, на основе соответствующих международных конвенций. Четко подчеркивается, что безнаказанность готовит благодатную почву для новых преступлений. Для реализации вышеупомянутой цели был определен следующих крег вопросов: • Юридическое определение термина "военное преступление"; • Ответственность за военные преступления; • Военные преступления Турции и Азербайджана, совершенные в 2020-2022 годах. Актуальность темы обусловлена тем, что турецко-азербайджано-террористический тандем, военные преступления и государственная террористическая политика продолжаются и по сей день. Статья представляет собой комплексное исследование существующих фактов с использованием метода документального анализа. Статья основана на том факте, что военные преступления, совершенные Турцией и Азербайджаном, проводятся на государственном уровне и являются составной частью антиармянской политики этих государств, что показывает, что ни у Турции, ни у Азербайджана нет мирной повестки дня. В результате исследования мы пришли к выводу, что Турция и Азербайджан продолжают свою политику геноцида и завоеваний в регионе.
Keywords: Jurisprudence