Արցախը՝ ներշնչանքի աղբյուր - Հայրիյան, Անահիտ
Սույն հոդվածում ներկայացվում է հռչակավոր մանկագիր, դրամատուրգ, թարգմանիչ, երգիծաբան, հասարակական գործիչ Սուրեն Մուրադյանի կոնկրետ փաստերով և օրինակներով ընդգծված սերտ կապը Հայոց Արցախ աշխարհի հետ, նրա ոգեշունչ արձագանքները՝ առնչված Արցախյան ազգային–ազատագրական գոյամարտին: Նշվում է նրա համոզմունքն ու հավատը հայ ժողովրդի միասնական պայքարի հանդեպ, որի առիթով էլ բացականչում է. «Ես հպարտ եմ, որ հայ եմ»: В статье представлены основанные на конкретных фактах и примерах сведения о связи известного детского писателя, драматурга, переводчика, сатирика, общественного деятеля Сурена Мурадяна с Арцахом, его воодушевленный отклик на события Арцахского национально-освободительного движения. Особо отмечается его убежденность в победе народа и его единстве. Поэт восклицает: «Я горжусь тем, что я армянин!»․ The article presents the information about the close links of the famous children's writer, playwright, translator, satirist, public figure Suren Muradyan with Artsakh, his inspired response to the events of the Artsakh national liberation movement based on concrete facts and examples. His conviction in the victory of the people and its unity is especially noted. The poet exclaims: "I am proud to be Armenian!»․
Keywords: Գրականագիտություն