Արցախի «Ես իմ անուշ Հայաստանին» Վազգեն Օվյանի «Այս Ղարաբաղն Է» ստեղծագործությունը - Խաչատրյան, Սիլվա
Հոդվածում վերլուծված է Արցախի ճշմարիտ բանաստեղծ Վազգեն Օվյանի քնարերգության գլուխգործոց հանդիսացող «Այս Ղարաբաղն է» երկը, որտեղ քննադատվում են Արցախի պատմությունը նպատակային կեղծող թրքազերի պատմաբանները, ինչպես նաեւ ապազգային դավաճանները: Շեշտվում է նաեւ այն փաստը, որ Օվյանը, ինչպես բոլոր մեծերը, զգացել է ազգային ազատագրական գալիք զարթոնքն Արցախում: В данной статье исследуется шедевр лирики доподлинного арцахского поэта Вазгена Овяна «Это Карабах», в котором подвергаются критике целенаправленные искажения, совершаемые азербайджанскими историками и некоторыми «внутренними предателями». Кроме того, подчеркивается факт, что Овян предугадал пробуждение национального самосознания в Арцахе.This article examines the masterpiece of the lyrics of the original Artsakh poet Vazgen Ovyan "This is Karabakh," in which the purposeful distortions committed by Azerbaijan historians and some "internal traitors" are criticized. In addition, it is emphasized the fact that Ovyan foresaw the awakening of national self-consciousness in Artsakh.
Keywords: Գրականագիտություն