ժողովրդախոսակցական և բարբառային բառերի դերը Սոկրատ Խանյանի չափածոյում - Յավրումյան, Մամիկոն
Սոկրատ Խանյանը ժամանակակից այն բանաստեղծներից է, ում գեղարվեստական լեզուն ճոխ է ու գունեղ: Ժողովրդի ծոցից ելած բանաստեղծն իր խոսքը համեմում է բարբառային և ժողովրդախոսակցական բառերով ու արտահայտություններով` դրանք զուգադրելով գրական բառապաշարի հետ: Վարպետ գրողի գրչի տակ նման բառերն ստանում են նոր հմայք և իրենց կենդանի արտահայտչականությամբ ստեղծում համապատասխան յուրօրինակ կոլորիտ։ Сократ Ханян - один из тех современных поэтов, чей художественный язык отличается богатством и красочностью. Поет из народа обогащает свою речь словами и фразами диалектного и общенародного разговорного языка, мастерски сопоставляя их с литературным. Под пером талантливого писателя такие слова приобретают новое очарование и создают соответствующий самобытный колорит своей живой экспрессивностью. Sokrat Khanyan is one of modern poets whom artistic speech is picturesque and splendid. The poet, that has arised from the nation, embelishes is picturesque and splendid. The poet, that has arised from the nation, embellishes his speech with dialectic and conversational words and exrpressions comparing them professionally with literary launguage. Such words get a new charm under the master poet’s pen and create an appropriate original colouring with ther living expressiveness.
Keywords: Գրականագիտություն