Բառասկզբի հո հնչյունակապակցության հ-ի բարբառային համապատասխանություները - Հովհաննես Մուրադյան (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
У определенной группы слов в литературном армянском языке, начинающихся звукосочетанием հո- (հորթ, հոգի, հող, հոտ, հոր и т. д.), обнаруживается соответствие: հ~խ, հ~վ, հ~ֆ (как то: հող~խող~վըէղ~ֆող)։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature