Եկամուտների վերաբաշխման այլընտրանքային ձևերն ու եղանակները և բարեկեցության քաղաքականությունը - Ասրյան, Նարինե (Լիմուշ հրատ.)
Խորացող հասարակական-քաղաքական զարգացումների պայմաններում հետզհետե ավելի մեծ ուշադրության է արժանանում եկամուտների վերաբաշխման հիմնահարցը` նպատակ ունենալով չեզոքացնել ծայրահեղ աղքատության` աշխարհում գոյություն ունեցող եւ աստիճանաբար ուժգնացող միտումները: Այս համատեքստում մեծ կարեւորություն է ստանում վերաբաշխման այլընտրանքային ձեւերի եւ եղանակների` որպես վերաբաշխիչ քաղաքականության իրականացման նոր գործիքաշարի, որոնումը եւ գործարկումը: Սույն հոդվածի շրջանակներում քննարկվում են վերաբաշխիչ քաղաքականության իրագործման այն այլընտանքային ուղիները եւ եղանակները, որոնք նպատակ են հետապնդում բարեկեցության քաղաքականության եւ սոցիալական պետության կոնցեպտի շրջանակներում ձեւավորելու էգալիտար, համահավասարության սկզբունքներով գործառնող հասարակություն եւ պետություն: В контексте углубляющегося социально-политического развития проблема перераспределения доходов становится все более важной с целью противодействия постоянно усиливающимся тенденциям крайней нищеты в мире. В этом контексте поиск и внедрение альтернативных способов перераспределения как нового инструмента для реализации политики перераспределения имеет большое значение. В данной статье обсуждаются альтернативные формы реализации политики перераспределения и способы, направленные на развитие эгалитарного общества и государства в рамках концепции политики благосостояния. In the context of deepening socio-political developments, the issue of income redistribution is becoming more and more important, with the aim of counteracting the ever-increasing tendencies of extreme poverty in the world. In this context, the search for and implementation of alternative ways of redistribution as a new tool for implementing redistributive policies is of great importance. This article discusses the alternative ways of implementing redistributive policy, the ways that aim to develop an egalitarian society within the welfare state concept.
Keywords: Քաղաքագիտություն