Իրավական դոկտրինը՝ որպես իրավունքի աղբյուր. հասկացությունը, նշանակությունը և տեսակները - Սարգսյան, Անի (Լիմուշ հրատ.)
Իրավունքի աղբյուրների շարքում առանձնահատուկ տեղ է գրավում իրավական դոկտրինը, որի դերի, նշանակության եւ իրավունքի այլ աղբյուրների հետ հարաբերակցության վերաբերյալ իրավաբանական գրականությունում չկա հստակ, միասնական մոտեցում: Սույն գիտական հոդվածը նվիրված է դոկտրինի՝ որպես իրավունքի աղբյուրի ուսումնասիրմանը, դերի եւ նշանակության պարզաբանմանը, իրավաբանական գրականությունում դոկտրինի վերաբերյալ տեսակետերի վերլուծությանը: Особое место среди источников права занимает правовая доктрина, к роли, значению и взаимоотношению с другими источниками права которой нет четкого, единого подхода в юридической литературе. Данная научная статья посвящена изучению доктрины как источника права, выяснению ее роли и значения, анализу взглядов относительно доктрины в юридической литературе. Legal doctrine has a special place among the sources of law, and there is no certain, unified approach in legal literature about its role, significance and correlation with other sources of law. The objective of this scientific article is the research of doctrine as a source of law, the clarification of its role and significance, the analysis of views concerning doctrine in legal literature.
Keywords: Իրավագիտություն