Արտասահմանյան երկրների քրեական դատավարության իրավունքում համագործակցության վարույթի, դրա անալոգների կիրառման էությունն ու առանձնահատկությունները - Մանուկյան, Նոննա (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում քննարկվում է արտասահմանյան երկրների քրեական դատավարության իրավունքում՝ որպես հանցավորության դեմ պայքարի արդյունավետ միջոցի՝ համագործակցության վերաբերյալ մինչդատական համաձայնագրի ինստիտուտի եւ դրա անալոգների ներդրման, կիրառման առանձնահատկություններն ու նշանակությունը, ինչպես նաեւ՝ վերջիններիս միջեւ եղած էական գաղափարական, դատավարական եւ ընթացակարգային տարբերությունները։ Հոդվածում նաեւ մշակվել են համագործակցության վարույթի սահմանումը, ինչպես նաեւ համագործակցության վարույթի նկատմամբ կիրառվել է համակարգային վերլուծություն, իրականացվել է դրա մոդելավորումն ու տարանջատումը` իրավակիրառ պրակտիկայի, գիտական գրականության եւ միջազգային փորձի ուսումնասիրության հիման վրա: В статье рассматриваются назначение и особенности внедрения и применения в уголовно-процессуальном праве иностранных государств как эффективного средства борьбы с преступностью института досудебного соглашения о сотрудничестве и его аналогов, а также идеологические, процессуальные и процедурные существенные отличия между указанными явлениями. В статье также было разработано определение производства о сотрудничестве, а также проводится системный анализ производства о сотрудничестве, его моделирование и разграничение (классификация) на основе глубинного исследования правоприменительной практики, научной литературы и международного опыта. The article discusses the purpose and features of the introduction and application in the criminal procedure law of foreign states as an effective means of combating crime of the institute of pre-trial cooperation agreement and its analogues, as well as ideological, procedural and procedural significant differences between these phenomena. The article also developed a definition of cooperation proceedings, as well as a systematic analysis of cooperation proceedings, its modeling and differentiation (classification) based on in-depth research of law enforcement practice, scientific literature and international experience.
Keywords: Իրավագիտություն