The Use of Prohibited Weapons by the Azerbaijani Armed Forces During the 44-day War - Avanesov, Hovik; Davtyan, Yana (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում հեղինակներն անդրադարձել են 2020 թվականին թուրքաադրբեջանաահաբեկչական տանդեմի կողմից Արցախի Հանրապետության դեմ սանձազերծված լայնածավալ պատերազմի ընթացքում Ադրբեջանի զինված ուժերի կողմից մի- ջազգային կոնվենցիաներով եւ հռչակագրերով արգելված զինատեսակների օգտագործմանը։ Ոսումնասիրության մեջ որոշակի համեմատություն է անցկացվել ադրբեջանաարցախյան առաջին պատերազմի հետ։ Ամփոփելով սույն հետազոտությունը՝ հեղինակները եկել են այն եզրահանգման, որ քանի դեռ Ադրբեջանն արգելված զինատեսակների կիրառման եւ իրականացրած ռազմական հանցագործությունների համար չի ենթարկվել պատասխանատվության, նման հանցանքները կրկնվելու են։ В статье авторы обратились к использованию вооруженными силами Азербайджана оружия, запрещенного международными конвенциями и декларациями в ходе широкомасштабной войны, развязанной в 2020 году турецким террористическим тандемом против Республики Арцах. В исследовании было проведено определенное сравнение с первой азербайджано-Арцахской войной. Подводя итоги исследования, авторы пришли к выводу, что пока Азербайджан не привлечен к ответственности за применение запрещенных видов оружия и совершенные военные преступления, значит, подобные преступления будут повторяться. In the given article, the authors referred to the use by the Azerbaijani armed forces of weapons prohibited by international conventions and declarations during the large-scale war unleashed in 2020 by the Turkish terrorist tandem against the Republic of Artsakh. In the study, a certain comparison was made with the first Azerbaijani-Artsakh war. Summing up the results of the study, the authors came to the conclusion that as long as Azerbaijan is not held accountable for the use of prohibited weapons and committed war crimes, it means that such crimes will be repeated.
Keywords: Jurisprudence