Վեբ տեխնոլոգիաները և Էլեկտրոնային կոմերցիոն համակարգի նախագծման գործիքային միջոցները - Այրումյան, Իրինա; Հակոբյան, Մամիկոն
Էլեկտրոնային կոմերցիայի և վիրտուալ խանութների ստեղծումը և մշակումը ժամանակակից ծրագրային փաթեթներով ներկայումս համարվում են արդիական: Էլեկտրոնային կոմերցիան հանդիսանում է էլեկտրոնային բիզնեսի կարևորագույն էլեմենտներից մեկը: Էլեկտրոնային բիզնեսը իրենից ներկայացնում է ցանկացած բիզնես գործունեություն, որի ժամանակ օգտագործվում են ժամանակակից ծրագրային փաթեթներ և գլոբալ ինֆորմացիոն ցանցեր՝ շահույթ ստանալու նպատակով: Աշխատանքում լուսաբանվում է, թե CMS Joomla համակարգի ի՞նչ գործիքային միջոցներով կարելի է նախագծել համակարգչային տեխնիկայի էլեկտրոնային վեբ-կայք, որը հնարավորություն կտա օգտագործողներին ընտրել, ուսումնասիրել և գնել իրենց ցանկացած համակարգչային տեխնիկան էլեկտրոնային կայքի միջոցով, որի օգնությամբ էլ հնարավոր կլինի բարձրացնել էլեկտրոնային առևտրի արդյունավետությունը: Создание и развитие интернет-коммерции и виртуальных магазинов с помощью современного программного обеспечения в настоящее время считается актуальным и является одним из важнейших элементов электронного бизнеса. Электронный бизнес - это любая бизнес деятельность, которая использует современные пакеты программного обеспечения и глобальные информационные сети для получения прибыли. Работа иллюстрирует, с помощью каких инструментов системы CMS Joomla можно спроектировать веб-сайт для компьютера, который позволит пользователям выбирать, исследовать и приобретать любую компьютерную технику через электронный сайт, который повысит эффективность электронной коммерции. The creation and development of e-commerce and virtual shops with modern software packages is considered to be upto- date now. E-commerce is one of the most important elements of e-business. E-business is any business activity that uses modern software packages and global information networks in order to profit. The article illustrates which tools of CMS Joomla system can be used to design a website that will allow users to choose, examine and purchase any desired computer equipment through a website that will increase the effectiveness of ecommerce.
Keywords: Ինֆորմատիկա