Վերաբաշխիչ քաղաքականության և արդյունավետ կառավարման հարաբերակցության առանձնահատկությունները զարգացման հայեցակարգի համատեքստում - Ասրյան, Նարինե (Լիմուշ հրատ.)
В контексте концепции управления необходимо изучить и обсудить вопрос о том, как связаны между собой концепция эффективного управления и перераспределительная политика государства. Причем этот вопрос следует рассматривать в контексте концепции развития, поскольку развитие является показателем эффективной реализации перераспределительной политики. В данной статье исследуются взаимосвязи между развитием и показателями эффективного управления, положительным и отрицательным отношениями к исследуемому вопросу, а также факторы, влияющие на усиление взаимосвязи между ростом, перераспределением и эффективностью управления. In the context of the concepts of governance it is necessary to study and examine how the concepts of good governance and redistributive policy are related to each other. Thus, the question follows to consider in the context of development concept because it is an indicator of the effective realization of redistributive policy. In this article, we examine the correlation between the development and the good governance indexes, positive and derivative relations with the following question, and also the factors influence interdependence between growth, redistribution and governance efficiency. Կառավարման հայեցակարգի համատեքստում ուսումնասիրման և քննարկման կարիք ունի այն հիմնահարցը, թե ինչպես են հարաբերակցվում արդյունավետ կառավարման հայեցակարգը և պետության վերաբաշխիչ քաղաքականությունը: Ավելին, այս հիմնախնդիրը տեղին կլինի դիտարկել զարգացման հայեցակարգի շրջանակներում, քանի որ զարգացումը վերաբաշխիչ քաղաքականության իրագործման արդյունավետության ցուցիչն է: Սույն հոդվածում ուսումնասիրվում են արդյունավետ կառավարման ցուցիչների և զարգացման միջև եղած հարաբերակցային կապերը, հետազոտվող հիմնահարցի վերբերյալ դրական և բացասական դիրքորոշումները, ինչպես նաև այն գործոնները, որոնք ազդում են աճի, վերաբաշխման և կառավարման արդյունավետության միջև կապի ամրապնդման վրա:
Keywords: Քաղաքագիտություն