Turkey and Azerbaijan's War Crimes During the 44-Day War in 2020 - Avanesov, Hovik; Davtyan, Yana (Լիմուշ հրատ.)
In the article, the authors refer to the war crimes committed by Azerbaijan and Turkey during the 44-day war, based on the relevant conventions. The study also made some comparisons to the April 2016 war and the July 2020 Tavush escalation. Summing up the results of this study, the authors concluded that as long as Azerbaijan and Turkey are not punished for their war crimes, such crimes will be repeated. Հոդվածում հեղինակները անդրադառնում են Ադրբեջանի և Թուրքիայի կողմից 44-օրյա պատերազմում իրականացված ռազմական հանցագործություններին՝ հիմք ընդունելով միզազգային համապատասխան կոնվենցիաները։ Ոսումնասիրության մեջ նաև որոշակի համեմատություն է անցկացվել 2016 թվականի ապրիլյան պատերազմի և 2020 թվականի Տավուշի հուլիսյան էսկալացիայի հետ։ Ամփոփելով սույն ուսումնասիրությունը՝ հեղինակները եկել են այն եզրահանգման, որ քանի դեռ Ադրբեջանը և Թուրքիան չեն պատժվել կատարած ռազմական հանցագործությունների համար, ուրեմն նման հանցանքները կրկնվելու են։ В статье авторы анализируют военные преступления, совершенные Азербайджаном и Турцией в ходе 44-дневной войны, на основании соответствующих конвенций. В исследовании также были сделаны некоторые сравнения с войной в апреле 2016 года и эскалацией в Тавуше в июле 2020 года. Подводя итоги этого исследования, авторы пришли к выводу, что до тех пор, пока Азербайджан и Турция не будут наказаны за свои военные преступления, подобные преступления будут повторяться.
Keywords: Jurisprudence