Հիմնադրամների, սփյուռքահայ բարեգործական կազմակերպությունների և անհատ բարերարների ներդրումը Արցախի Հանրապետության առողջապահական ոլորտի ծրագրերի իրականացման գործում 20-րդ դարավերջին և 21-րդ դարի երկու տասնամյակներում - Վարդանյան, Արարատ (Լիմուշ հրատ.)
Արցախի Հանրապետության առողջապահական ոլորտի ծրագրերի լուծման գործում անգնահատելի է հիմնադրամների, սփյուռքահայ բարեգործական կազմակերպությունների և անհատ բարերարների օգնությունը: Նրանց հովանավորությամբ և Արցախի Հանրապետության կառավարության համաֆինանսավորմամբ կյանքի են կոչվել տասնյակ բուժկետներ, հիվանդանոցներ, ձեռք են բերվել դեղորայք, ժամանակակից բուժսարքավորումներ, իրականացվել բուժանձնակազմի վերապատրաստում: Շնորհիվ ազգանվեր այդ օգնության՝ լուրջ հաջողություններ են ձեռք բերվել հանրապետության առողջապահության ոլորտում: Неоценима помощь фондов, благотворительных организаций и частных бенефициаров армянской диаспоры в деле осуществления программ сферы здравоохранения Республики Арцах. Под патронажем и при финансовом участии правительства Республики Арцах были открыты десятки медпунктов, больниц, приобретены лекарственные препараты, современное медицинское оборудование, осуществлена переподготовка медперсонала. Благодаря помощи таких патриотов в сфере здравоохранения были достигнуты серьезные успехи. Invaluable is the assistance of charity funds, benevolent organizations and Armenian private beneficiaries from the Diaspora in addressing the programme of healthcare of the Republic of Artsakh. Under their patronage and with the financial participation of the government of the Republic of Artsakh dozens of clinics, hospitals there opened, medicines modern medical equipment were purchased and retraining of medical personal uses carried out. Thanks to the help of such patriots major success were achieved in the health sector.
Keywords: Պատմություն