Հավասարամեծ և հավասարակազմ բազմանկյուններ - Առաքելյան, Ռուդիկ
Սույն հոդվածի նպատակն է հիմնովին բացահայտել դպրոցականների մոտ բազմանկյունների հավասարամեծ և հավասարակազմ հասկացությունները, ամրապնդել այն համապատասխան խնդիրների առաջադրությամբ և լուծումների շարադրությամբ: Цель данной статьи является раскрыть школьникам суть понятие равновеликость и равносоставленность многоугольников, и укрепить их, решив соответствующие задачи. The purpose of this article is to reveal to schoolchildren the essence of the concept of polygons’ equality and equidistance and to strengthen them in solving corresponding tasks․
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա