Հանրահաշվական կառուցվածքները դպրոցական մաթեմատիկայում (համառոտ ակնարկ) - Աբրահամյան, Լիանա
Ներկա աշխատանքում դիտարկված է հանրահաշվական կառուցվածքների դերը դպրոցական մաթեմատիկայի դասընթացում: Որպես կիրառություն բերվել է ԱԸԲ որոշումը գաուսյան ամբողջ թվերի օղակում: В данной работе рассмотрена роль алгебраических структур в курсе школьной математики. В качестве применения приводится метод нахождения НОД в кольце целых гаусовых чисел. In this paper reveals the role of algebraic structures in the course of school mathematis. As an application, a method for finding GCD in a ring of Gaussian integers is given.
Keywords: Մաթեմատիկա