Վեկտորային հաղորդիչների ճշգրիտ համաժամանակացման եղանակ - Անտոնյան, Սամվել; Ծատուրյան, Գրիգոր; Մովսիսյան, Լիա
Ռադարային համակարգերի մոդելավորման և թեստավորման կարևոր խնդիրն է հաղորդիչների երկու մատույցների միջև ճառագայթվող ազդանշանների փուլերի ենթաստիճանների կարգի համաժամանակացումը։ Իրականացվել է երկու NI PXI 5840 վեկտորային հաղորդիչ-ընդունիչների (vector signal transceiver) համաժամանակացման մոդելավորում՝ հետերոդինի և տակտային գեներատորի հզորությունների բաժանման միջոցով։ Մոդելավորումը կատարվել է LabVIEW ծրագրային միջավայրում՝ մշակված ծրագրի օգնությամբ։ Բերված են մոդելավորման համար անհրաժեշտ պարամետրերի պատուհանը և հետազոտության արդյունքները։ При моделировании и тестировании радарных систем важной задачи является синхронизация с точностью до долей градуса фаз сигналов излучаемых между двумя портоми. Осуществлено моделирование синхронизации двух NI PXI-5840 векторных приемо-передатчиков с изпользованием деления мощностей гетеродина и тактого генератора. С изпользованием разработоной программы осуществлено моделирование процесса синхронизации в програмной среде LabVIEW. Предоставлены необходимые для моделирования параметры и результаты исследованияю. An important task of modeling and testing radar systems is to synchronize the order of the sub-degree of the radiated signals between the two ports of the transmitters. The simulation of synchronization of two vector transceivers NI PXI 5840 with the separation of the power of the local oscillator and the clock generator was performed. The simulation was done in the LabVIEW software environment using the developed program. Necessary parameters for modeling and research results are provided.
Keywords: Ռադիոտեխնիկա