Արցախի 20-25 տարեկան երիտասարդների արյան խումբը և ռեզուս գործոնը - Ջհանգիրյան, Մարատ; Աղասյան, Սուսաննա; Մուսաելյան, Աննա
Արյան խումբը ավելի հին է, քան ռասան: Որոշ գիտնականներ գտնում են, որ տարանջատել մարդկությունը ռասաների, շատ հեշտ է, և որ արյան խմբերը անհատականության որոշման ավելի կարևոր ցուցանիշներ են, քան ռասայական պատկանելությունը: Աշխատանքում ուսումնասիրվել է Արցախի 20-25 տարեկան երեխաների արյան խումբը և ռեզուս գործոնը, որի արդյունքներով հաստատվել է, որ մեր երիտասարդության մոտ գերակշռում է արյան երկրորդ խումբը, և նրանք գերակշիռ մեծամասնությամբ ռեզուս դրական են: Группа крови древнее расы. Некоторые ученые считают, что разделять человечество на расы очень легко, и что группы крови – более важные показатели определения индивидуальности, чем расовая принадлежность. В работе изучены группы крови и резус-фактор у жителей Арцаха в возрасте 20-25 лет, в результате чего установлено, что у нашей молодежи превалирует вторая группа крови, и большинство из них имеют резус-положительную кровь. Blood group is older than race. Some scientists think that it is too easy to divide humanity intoraces and that the blood groups are more important indicators for determining personality thanracial identity. Blood groups and rhesus factor of 20-25 year-old Artsakh young people are studied in the work, as a result, it is identified that the second blood group prevails among our youth and most of them has rhesus positive blood.
Keywords: Ֆիզիոլոգիա