Водный баланс территории Республики Арцах - Аракелян, Юрий; Сафарян, Вилен; Сафарян, Татевик; Товмасян, Рубина
На территории Арцахской республики ежегодно формируются 2,01 км3 речного стока, из коих 1.07 км3 составляет поверхностный сток (53.3%), а 0.94 км3 (46.07%) – подземный сток. Следует отметить, что большинство этих вод питают подземные и речные бассейны вне пределов Арцаха. Արցախի Հանրապետության տարածքում ամեն տարի ձևավորվում է 2,01 կմ խորանարդ գետային հոսք, որից 1,07 կմ խորանարդը կազմում է մակերևոյթային հոսքը (53,3 տոկոս ), 0,94 կմ խորանարդ ( 46,07 տոկոս) ստորերկրյա հոսք: Կարևոր է նշել, որ այդ ջրերի մեծ մասը սնում է Արցախի տարածքից դուրս գտնվող ստորերկրյա և գետային ավազաններին: On average 2,01km3 waterflow is formed during a year in the Republic of Artsakh, from which 1,07 km3 forms the surface flow (53,3 %), and 0,97 km3 (46,7 %) forms the section of the ground flow. We need to say, that a great part of these waters nourish the ground and river pools of the territories out of the Republic of Artsakh.
Keywords: Физическая география