Գեոդեզիկ զուգահեռ հիպերմակերևույթներ ռիմանյան տարածությունում - Նալբանդյան, Գուրգեն
Նշված թեման նպատակահարմար է ուսումնասիրել ինդուկցիայի մեթոդով` ի տարբերություն [2] –ում շարադրված է դեդուկցիայի մեթոդի: Թեմայի յուրացումը ավելի մատչելի կլինի մագիստրանտների և ասպիրանտների համար: Դիտարկվում է Vn Ռիմանյան տարածությունում Vn -1 անիզոտրոպ հիպերմակերևույթ: Ուսումնասիրված է, որ V0 կետից ելնող իրական երկարությամբ գեոդեզիկները հանդիսանում են նորմալ գեոդեզիկներ V0 կենտրոնով և իրական շառավղով Vn-1 գեոդեզիկ հիպերսֆերաների համար: Ուսումնասիրված է, որ Vn-1 հիպերմակերևույթի գեոդեզիկ նորմալները հանդիսանում են նաև նորմալներ Vn-1 -ին գեոդեզիկ զուգահեռ Vr; (r≤n-1) մակերևույթի համար։ На мой взгляд отмеченную тему целесообразно изучать по методу индукции, в отличие от [2] , где рассмотрен метод дедукции.Таким образом, осмысление темы будет доступным для магистрантов, аспирантов В римановом пространстве n V рассматривается произвольная неизотропная гиперповерхностьVn-1 . Изучено, что из точки V0 исходящие геодезические вещественной длины, служат нормальными геодезическими для геодезических гиперсфер Vn-1 вещественного радиуса с центром V0 . Изучено, что геодезические нормальные к Vn-1 будут нормальными и к любой геодезически параллельной к (Vn-1) поверхности Vr; (r≤n-1). In my opinion, it is advisable to study the noted topic by the method of induction, in contrast to [2], where the method of deduction is considered.Thus, understanding the topic will be available to graduate students. It has been V0 studied that geodesics of real length coming from a point, serve as normal geodesics for geodesy hyperspheres of material radius centered V0. In an arbitrary nonisotopic hypersurface Vn-1 is regarded in n Vn Riemannian space. The geodesics normal to will be normal and to any geodesically parallel to over nost Vr; (r≤n-1).
Keywords: Մաթեմատիկա