Համասեռ մարմնի ծանրության կենտրոն - Առաքելյան, Ռուդիկ
Սույն հոդվածում դիտարկվում են հետևյալ հարցերը. 1.Հարթ երկրաչափական պատկերի ծանրության կենտրոն 2.Տարածաչափական մարմնի ծանրության կենտրոն 3.Համասեռ պատկերների և մարմինների ծանրության կենտրոնի կոորդինատներ 4.Ծանրության կենտրոնի կոորդինատների որոշման եղանակներ Նշված հարցի ուսումնասիրությունը թույլ կտա նախ որոշել մի շարք հարթ պատկերների, տարածական մարմինների ծանրության կենտրոնը, որն ունի ինչպես տեսական, այնպես էլ կիրառական նշանակություն: Հոդվածը երկրաչափության և ֆիզիկայի միջառարկայական կապերի որոշ հարցերի մեկնաբանման և քննությունի օրինակ է: Изучение данного материала даст возможность определить центры тяжести некоторых фигур, что имеет как теоретическое, так и практическое значение. Вопросы реализуемые в статье являются ярким примером межпредметных связей между физикой и геометрией. The study of the given material will make it possible to determine the centers of gravity of some flat and spatial figures, which has both theoretical and practical significance. The issues implemented in the article are a prime example of interdisciplinary connections between Physics and Geometry.
Keywords: Մաթեմատիկա