Об одной характеристике для двумерной осциллирующей линейной системы дифференциальных уравнений - Саакян, Георгий
В работе определяется функционал, позволяющий при определенных условиях на коэффициенты двумерной линейной осциллирующей системы дифференциальных уравнений с знакопостоянными коэффициентами, найти число нулей компонент решений. Рассматриваются также некоторые свойства функционала. Այս աշխատանքում սահմանվում է ֆունկցիոնալ, որը հաստատուն նշաններով գործակիցներով գծային դիֆերենցիալ հավասարումների օսցիլյացվող համակարգի գործակիցների վրա դրված որոշակի պայմանների դեպքում թույլ է տալիս գտնել լուծման կոմպոնենտների զրոների քանակը: Դիտարկվում են նաև ֆունկցիոնալի որոշ հատկությունները: In this work, a functional is determined that allows, under certain conditions on the coefficients of a two-dimensional linear oscillating system of differential equations with sign-constant coefficients, to find the number of zeros of the components of the solutions. Some properties of the functional are also considered.
Keywords: Математика