Хачатур Папянц и его потомки - Джордж Фаньян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
1971 թ. Բելգորոդ-Դնեստրովսկ քաղաքի (նախկին Ակերման) Պուշկինի փողոցի №16 տան վերանորոգման ժամանակ, որը պատկանում էր Լեռնային Ղարաբաղի Շուշի քաղաքում ծնված Խաչատուր Սարգսի Պապյանցին (Խրիստաֆոր Սերգեյի Պոպով), տանիքում հայտնաբերվել է գաղտնարան, որտեղ գտնվել են 1901-1903 թթ. լենինյան «Իսկրայի» կոմպլեկտները և սոցիալ-դեմոկրատական գրականություն։ Խ.Պապյանցի ընտանիքի ճակատագիրը շատ ուշագրավ է։
Keywords: Biography; Political Science; Auxiliary Sciences of History; Newspapers; General Works; J Political Science