Պետության վերաբաշխիչ քաղաքականությունը կայուն զարգացման հայեցակարգի համատեքստում - Ասրյան, Նարինե (Լիմուշ հրատ.)
Ներկայումս կայուն զարգացումը՝ որպես գաղափար, հանդիսանում է համաչափ հասարակական զարգացման և սոցիալական առաջընթացի գրավականը։ Հոդվածում քննարկվում են կայուն զարգացման հայեցակարգի երեք ասպեկտները՝ տնտեսական, սոցիալական և բնապահպանական, դիտարկվում պետության քաղաքականությունը կայուն զարգացման հայեցակարգի հիմնական դրույթների կյանքի կոչման ուղղությամբ, ինչպես նաև բացահայտվում է պետության վերաբաշխիչ քաղաքականության դերակատարությունը կայուն զարգացման ապահովման ուղղությամբ։ В настоящее время устойчивое развитие как идея является гарантией пропорционального общественного развития и социального прогресса. В данной статье обсуждаются три аспекта концепции устойчивого развития: экономический, социальный и экологический; рассматривается политика государства по реализации основных положений концепции устойчивого развития, а также выявляется роль перераспределительной государственной политики в обеспечении устойчивого развития. At the time sustainable development, as an idea, is the guarantee of balanced social development and social progress. This article discusses three aspects of the Sustainable Development Concept - economic, social and environmental; State policy in implementing the substantive provisions of the Sustainable Development Concept is examined, as well as redistributive policy, its role in ensuring sustainable development in particular is revealed.
Keywords: Քաղաքագիտություն