Գյուղատնտեսական ապահովագրության միջազգային փորձի հիմնական տարրերը և դրանց զարգացման առանձնահատկությունները - Հայրապետյան, Հրանտ (Լիմուշ հրատ.)
Գյուղատնտեսության կայուն զարգացման, երկրի տնտեսական և պարենային անվտանգության, գյուղական բնակչության եկամուտների, աղքատության հաղթահարման և միգրացիոն գործընթացների կառավարման արդյունավետության բարձրացման համար կարևոր է պետության կողմից աջակցությունը հատկապես գյուղատնտեսության ոլորտում։ Արտադրական ռիսկերի կառավարման նպատակով հատկապես վերջին տասնամյակներին աշխարհի շատ երկրներում կարևոր տեղ են հատկացնում նաև պետական սուբսիդավորումով ագրոապահովագրության ներդրմանը: Ամփոփ կերպով ներկայացված են տարբեր պետություններում գյուղատնտեսական ապահովագրության համակարգը և միջազգային փորձը։ Для обеспечения стабильного развития сельского хозяйства, обеспечения безопасности экономики страны и пищевой экономики, повышения эффективности управления миграционных процессов, борьбы с нищетой среди сельского населения, необходима поддержка государства, особенно в сфере сельского хозяйства. В последние десятилетия, с целью управления производственных рисков, в мировой практики, уделяют должное внимание внедрению системе Агрострахования с государственной субсидированием. В статье представлен мировой опыт и системы страхования сельского хозяйства разных стран мира. State support, especially in agriculture, is important for sustainable agricultural development, economic and food security of the country, incomes of the rural population, overcoming poverty and increasing the effectiveness of migration management. In order to manage industrial risks many countries around the world also highlight the importance of the introduction of statesubsidized agro-insurance, particularly in recent decades․ The agricultural insurance system and international experience in different countries are summarized in this article.
Keywords: Տնտեսագիտություն