Առևտրային կազմակերպություններում ներքին վերահսկողության ներդրման անհրաժեշտությունը - Հակոբյան, Տիգրան (Լիմուշ հրատ.)
Առևտրային կազմակերպություններում գիտական հիմքի վրա է հնարավոր ապահովել ներքին վերահսկողության զարգացում: Առևտրային կազմակերպություններում հրատապ է ներքին վերահսկողության ներդրումն ու այդ գործընթացի հետագա կատարելագործումը: Ներքին վերահսկողության ներդրման անհրաժեշտության առաջին պատճառն առևտրային կազմակերպության և կապիտալի շուկայի զարգացումն է, իսկ երկրորդը՝ կազմակերպությունների ինքնակառավարման մղումը։ Ներքին վերահսկողության արդյունավետությունը հանդիսանում է առևտրային կազմակերպության բարելավման և առաջխաղացման միջոցներից մեկը: Վերահսկողության արդյունավետության բարձրացման նպատակով առևտրային կազմակերպություններում անհրաժեշտ է մշակել ներքին վերահսկողության հաջորդական փուլերից կազմված միջոցառումների համալիր։ В коммерческих организациях на научной основе возможно обеспечение развития внутреннего контроля. В коммерческих организациях актуальна организация внутреннего контроля и совершенствование этого процесса. Первой причиной необходимости введения внутреннего контроля является развитие коммерческой организации и рынка капитала, а второй - стремление организаций к самоуправлению. Эффективность внутреннего контроля является одним из способов улучшения и продвижения коммерческой организации. Для повышения эффективности контроля в коммерческих организациях необходимо разработать комплекс мер, состоящий из последовательных этапов внутреннего контроля. In commercial organizations it is possible to ensure the development of internal control on a scientific basis. In commercial organizations, the organization of internal control and the improvement of this process are relevant. The first reason for the need in internal control is the development of a commercial organization and the capital market, and the second is the desire of organizations to self-government. One way to improve and promote a commercial organization is the effectiveness of internal control. To increase the effectiveness of control in commercial organizations, it is necessary to develop a set of measures consisting of successive stages of internal control.
Keywords: Տնտեսագիտություն