Distinctive Features of the Modern Stage of the Azerbaijani-Karabakh Conflict - Grigoryan, Armine (Լիմուշ հրատ.)
As Albania took over 2020 OSCE Chairmanship, prevention of conflict escalation and enhancing dialogue were declared as priorities [32]. With this view, it becomes topical to take a look at the Azerbaijani-Karabakh conflict as a protracted armed conflict in the OSCE area, Azerbaijani modus operandi under the protracted conflict and tasks ahead of the Artsakh Republic as the country held Presidential and Parliamentary elections in April 2020. 2020թ. Ալբանիան ստանձնել է ԵԱՀԿ Նախագահությունը՝ որպես գերակայություններ նշելով հակամարտությունների կանխարգելումը եւ երկխոսության խորացումը: Այս համատեքստում կարեւոր է ուսումնասիրել ադրբեջանա-ղարաբաղյան հակամարտությունը` որպես ԵԱՀԿ օրակարգում ընդգրկված «սողացող հակամարտություն», խոսել ադրբեջանական գործելակերպի դրսեւորումների եւ վերջերս՝ 2020թ ապրիլին Արցախի Հանրապետությունում կայացած նախագահական եւ խորհրդարանական ընտրություններից հետո հանրապետության անելիքների մասին: 1 января 2020 года Албания начала председательство в Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе (ОБСЕ). Председательство Албании основывается на таких важных целях как предотвращение эскалации конфликта и укрепление диалога. В этой связи изучение азербайджано-карабахского конфликта как затянувшегося вооруженного конфликта в регионе ОБСЕ, основного образа действия Азербайджана в условиях затянувшегося вооруженного конфликта и задач, стоящих перед Республикой Арцах, когда в апреле 2020 года в стране прошли президентские и парламентские выборы, имеет важное значение.
Keywords: International relationships