Հայ բժշկագիտության երախտավորը. Քրիստափոր Հայրապետի Պետրոսյան - Սուլեյմանյան, Լենա (Լիմուշ հրատ.)
1950-ականների հայ բժշկագիտության կարկառուն դեմքերից էր պրոֆեսոր Քրիստափոր Հայրապետի Պետրոսյանը: Սովորական արցախցի պատանուն հաջողվում է ժամանակաշրջանի բոլոր արհավիրքները հաղթահարել, փայլուն կրթություն ստանալ Բորդոյի բժշկական համալսարանում, արժանանալ բժշկական գիտությունների դոկտոր-պրոֆեսորի, ՀԽՍՀ գիտությունների վաստակավոր գործչի կոչումների: Ք.Պետրոսյանը Հայաստանում օրթոպեդիայի, վնասվածքաբանության և պրոթեզավորման հիմնադիրն էր: Նրա գործն այսօր շարունակում են թոռն ու ծոռները: Одной из выдающихся фигур армянской медицины 1950-х годов был профессор Христофор Петросян. Обыкновенному арцахскому юноше удалось преодолеть все трудности эпохи, получить блестящее образование в медицинском университете Бордо и удостоится звания доктора-профессора медицинских наук, заслуженного деятеля наук Армянской ССР. Петросян был основателем ортопедии, травматологии и протезирования в Армении. Его дело сегодня продолжают его внук и правнуки. Professor Christopher Petrosyan was one of the most prominent figures of Armenian medicine in the 1950s. An ordinary youth from Artsakh managed to pass through all the ordeals of the era and get a brilliant education at Bordeaux Medical University. He was awarded the title of Professor, Doctor of Medical Sciences and honored worker of Sciences of the Armenian SSR. Christopher Petrosyan was the founder of orthopedics, traumatology and prosthetics in Armenia. His grandson and great-grandchildren continue his work today.
Keywords: Բժշկագիտություն; Պատմություն