Falsification of the History of the Azerbaijani-Artsakh War in Azerbaijani School Textbooks - Avanesov, Hovik (Լիմուշ հրատ.)
Coverage of the Azerbaijani-Karabakh war is one of the key areas of Azerbaijani "historiography". In the works of Azerbaijani authors, events are presented not based on historical realities, but in accordance with the style of the state agitprop. The Azerbaijani-Artsakh war and the events that occurred during this period were described not only in "academic" publications, but also in school textbooks. Ադրբեջան-արցախյան պատերազմի լուսաբանումը ադրբեջանական «պատմագրության» առանցքային ոլորտներից է։ Ադրբեջանցի հեղինակների աշխատություններում իրադարձությունները ներկայված են ոչ թե ելնելով պատմական իրողությունից այլ շարադրված պետական քարոզչամեքենայի ոճին համահունչ։ Ադրբեջանա-արցախյան պատերազմը և այդ ժամանակահատվածում տեղի ունեցած իրադարձությունները ապագիտականորնեն են շարադրված ոչ միայն «ակադեմիական» հրատարակություններում այլ նաև դպրոցական դասագրքերում։ Освещение азербайджано-карабахской войны является одной из ключевых сфер азербайджанской «историографии». В трудах азербайджанских авторов события представлены не исходя из исторических реалий, а в соответствии с стилем государственного агитпропа. Азербайджано-арцахская война и события, произошедшие в этот период, были изложены не только в “академических” изданиях, но и в школьных учебниках.
Keywords: History