Տնտեսական քաղաքականության տեսական ասպեկտները տնտեսագիտական մտքում - Ասրյան, Սեդա
Տնտեսագիտության մեջ առ այսօր տնտեսական քաղաքականության կատեգորիայի վերաբերյալ հստակ սահմանում չկա և տարբեր գիտական տեսություններում տնտեսական քաղաքականությունը բնորոշվում է տարբեր խնդիրներով և նպատակներով: Տնտեսական քաղաքականության տեսական ասպեկտների դիտարկումները չեն կորցնում իրենց արդիականությունը՝ կապված տնտեսական քաղաքականության կարևորովող դերակատարությամբ ինչպես տնտեսական զարգացման, այնպես էլ տնտեսության կայունացման առումով: «Տնտեսական քաղաքականության տեսական ասպեկտները տնտեսագիտական մտքում» հոդվածում ներկայացված են «տնտեսական քաղաքականություն» կատեգորիայի, ինչպես նաև պետության տնտեսական կարգավորման վերաբերյալ տարբեր տնտեսագիտական դպրոցների և առանձին գիտնականների մոտեցումները: В экономике до сих пор нет четкого определения категории экономической политики, и в различных научных теориях экономическая политика характеризуется различными проблемами и целями. Теоретические аспекты экономической политики не теряют своей актуальности в связи с все более важной ролью экономической политики, как в плане экономического развития, так и в плане стабилизации экономики. В статье «Теоретические аспекты экономической политики в экономической мысли» представлены подходы различных экономических школ и отдельных ученых к категории «экономическая политика», а также к экономическому регулированию государства. There is still no clear definition of the category of economic policy, and in various scientific theories, economic policy is characterized by different problems and goals. Theoretical aspects of economic policy do not lose their relevance due to the increasingly important role of economic policy, both in terms of economic development and economic stabilization. The article "Theoretical Aspects of Economic Policy in Economic Thought" presents the approaches of different economic schools and individual scientists on the category of "economic policy", as well as on the economic regulation of the state.
Keywords: Տնտեսագիտություն