Տնտեսական անվտանգության արդի մարտահրավերները ԱՀ-ում - Ասրյան, Շուշանիկ
ԱՀ տնտեսական զարգացման ընդհանուր միտումները և արտաքին սպառնալիքներով պայմանավորված նոր իրավիճակները, սրելով տնտեսական զարգացման խնդիրները, առանձնակի կարևորությամբ վեր հանեցին ՏԱ ապահովման հարցերը: «Տնտեսական անվտանգության արդի մարտահրավերները ԱՀ-ում» հոդվածում դիտարկվել են արտաքին և ներքին սպառնալիքների բացահայտման, գնահատման, ինչպես նաև այդ սպառնալիքներին դիմակայելու երկրի կարողությունների վեր հանման և լուծման խնդիրները: Общие тенденции экономического развития Республики Арцах и обусловленные внешними угрозами новые ситуации, обостряя проблемы экономического развития, придали особую важность вопросам экономического обеспечения. В статье «Современные вызовы экономической безопасности в Республике Арцах» были рассмотрены вопросы связанные с оценками внешних и внутренних угроз, а также с возможностями страны противостоять вышеуказанным угрозам. The general trends in the economic development of the Republic of Artsakh and new situations caused by external threats, exacerbating the problems of economic development, have given special importance to the issues of economic security. The article "Modern challenges of the economic security in the Republic of Artsakh" discussed issues related to the assessment of external and internal threats, as well as the country's ability to confront the above-mentioned threats.
Keywords: Տնտեսագիտություն