Հիպոտեկային վարկավորման արդի խնդիրները և բարելավման ուղիները ԱՀ-ում - Մանգասարյան, Ռուզաննա
Հոդվածում դիտարկվել է ԱՀ-ում հիպոտեկային վարկավորման ազդեցությունը ինչպես բնակչության բնակարանային ապահովվածության, այնպես էլ անշարժ գույքի շուկայի զարգացումների վրա, քննարկվել երկրում հիպոտեկային վարկավորման բնագավառը կարգավորող օրենսդրական դաշտը և առաջարկվել այնպիսի դրույթներ, որոնք կարող են ապահովել անհրաժեշտ ֆինանսական ենթակառուցվածքների և հիպոտեկային վարկավորման շուկայի զարգացումը, սակայն ներառված չեն օրենսդրության մեջ: В статье рассматривается влияние ипотечного кредитования как на жилищную обеспеченность населения в Арцахе, так и на развитие рынка недвижимости, обсуждается законодательная база, регулирующая сферу ипотечного кредитования в стране, и предлагаются положения, которые могут обеспечить рыночное развитие необходимых финансовых инфраструктур и ипотечного кредитования, однако не включены в законодательство. В статье рассматривается влияние ипотечного кредитования как на жилищную обеспеченность населения в Арцахе, так и на развитие рынка недвижимости, обсуждается законодательная база, регулирующая сферу ипотечного кредитования в стране, и предлагаются положения, которые могут обеспечить рыночное развитие необходимых финансовых инфраструктур и ипотечного кредитования, однако не включены в законодательство.
Keywords: Տնտեսագիտություն