Հայ օգնության ֆոնդի ազգօգուտ գործունեությունը Արցախում (1997-2019թթ.) - Վարդանյան, Արարատ; Հայրապետյան, Էլլադա
Հայ օգնության ֆոնդը (ՀՕՖ) Հայ Առաքելական եկեղեցու ԱՄՆ-ի Արևելյան թեմի բարեգործական կազմակերպություն է: Ստեղծվել է 1988-ի Սպիտակի երկրաշարժից հետո Նյու Յորքում՝ ԱՄՆ-ի Արևելյան թեմի առաջնորդարանի նախաձեռնությամբ: Նպատակն էր ավելի արդյունավետ դարձնել տեղի հայության և ամերիկյան հասարակության ու տարբեր կազմակերպությունների օգնությունը հայրենիքին: ՀՕՖ-ի կենտրոնական գրասենյակը գտնվում է Նյու Յորքում: Կազմակերպության գրասենյակը Երևանում բացվեց 1991թ.: Պատերազմից տուժած արցախահայությանը օգնելու նպատակով 1997թ. Ստեփանակերտում բացվում է ՀՕՖ-ի գրասենյակ, որն իրականացնում է բազմապիսի բարեգործական ծրագրեր հանրապետության գրեթե բոլոր շրջաններում: Фонд помощи Армении (ФПА) – благотворительная организация Восточной епархии США Армянской апостольской церкви. Создана в Нью-Йорке, по инициативе предводительства Восточной епархии США после землетрясения в Спитаке в 1988 году. Цель данной организации – сделать более эффективной помощь Родине, оказываемую армянской общиной США, американской общественностью и различными организациями. Центральный орган ФПА находится в Нью-Йорке. В 1991 году было открыто представительство в Ереване. С целью оказания помощи армянам Арцаха, пострадавшим в войне, в 1997 году в Степанакерте открывается офис ФПА, который осуществляет разнообразные благотворительные программы практически во всех районах республики. The Fund for Armenian Relief (FAR) is a charitable organization of the Eastern Diocese of the United States of America of The Armenian Apostolic Church. It was established in New York, on the initiative of the leadership of the Eastern Diocese of the United States after the earthquake in Spitak in 1988. The purpose of this organization is to make more effective assistance to the Homeland provided by the Armenian community of the United States, the American public and various organizations. The Central office of FAR is located in New York. In 1991, a representative office was opened in Yerevan. In order to help the Armenians of Artsakh, who suffered in the war, in 1997 the office of the FAR was opened in Stepanakert, which carries out various charity programs in almost all regions of the Republic.
Keywords: Պատմություն