Ժողովրդագրական հիմնախնդիրների կարգավորման ուղիները ՀՀ սոցիալական քաղաքականության համատեսքտում - Սարջանյան, Վիկտորյա («Տիր» հրատ.)
Այսօր աշխարհը որդեգրել է կայուն զարգացման հայեցակարգ, որի հիմքում դրված է հասարակության քաղաքական, սոցիալ-տնտեսական և բնապահպանական խնդիրների ամբողջականացումը: Սույն հոդվածի արդիականացումը կապված է ժողովրդագրական հիմնահարցերի լուծման առաջնահերթության հետ։ Պետական ժողովրդագրական քաղաքականության նպատակն է նվազեցնել բնակչության բնական անկման տեմպերը, կայունացնել բնակչության թվաքանակը, ինչպես նաև բարելավել կյանքի որակը և բարձրացնել կյանքի տևողությունը: Сегодня в мире принята концепция устойчивого развития, в основе которой лежит интеграция политических, социально-экономических и экологических проблем общества. Актуальность данной статьи связана с приоритетом решения демографических проблем. Целью государственной демографической политики является снижение темпов естественной убыли населения, стабилизация численности населения, а также повышение качества жизни и увеличение продолжительности жизни. Проблема демографического кризиса в современной Армении с каждым годом становится все более актуальной. Today, the world has adopted the concept of sustainable development, which is based on the integration of political, socioeconomic and environmental problems of the society.The modernization of this article is limited to the priority of solving demographic problems. The goal of the state demographic policy is to reduce the rate of natural population decline, stabilize the population size, as well as improve the quality of life and increase life expectancy. The problem of the demographic crisis in modern Armenia is becoming more and more urgent every year.
Keywords: Սոցիոլոգիա